Ultralyd Diagnostikk

Ultralyd diagnostikk av muskel og skjelett. På Fysio Forum er vi opptatt av å kunne tilby deg det beste innen undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettlidelser. Dette innebærer at vi har valgt å inkludere ultralyd diagnostikk som en del av vår grundige undersøkelse av dine plager.

Ved hjelp av ultralyd kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Sammenlikningsbilder av frisk side hjelper fysioterapeuten med å bedømme om de funnene som gjøres på bildene,er relevant for dine plager. Før en skanning med ultralydapparatet gjennomføres, tar fysioterapeuten på Fysio Forum opp en grundig sykehistorie og gjør en relevant klinisk undersøkelse. Basert på de funnene som gjøres, vil vi enten bekrefte eller avkrefte våre vurderinger ved hjelp av bildene ultralydapparatet kan produsere.
shutterstock_255122746_01
Ultralyd vs MR/CT/Røntgen:

Vi kan ikke se igjennom skjelettet ditt, og denne undersøkelsen kan derfor ikke benyttes til å vurdere tilstander inne i leddene. Til dette må man enten benytte MR (magnetrøntgen), CT eller røntgen. Disse tre bildediagnostikk-verktøyene har forskjellige kvaliteter som gjør dem mer eller mindre egnet til ta bilder av våre ledd. Ultralyd apparaten kan derfor ikke benyttes til å se etter  f.eks prolaps i ryggen eller skader på kneets korsbånd. Med en ultralydscanner får man en billig, dynamisk undersøkelse av de strukturene som påvirker våre ledd, og som står for de aller fleste smerteproblemene vi opplever i i jobb, i hverdagen og i idrett. Dvs leddbånd, sener, bindevev, slimposer og muskelvev.

 

Hva er en dynamisk undersøkelse?


En dynamisk undersøkelse er en undersøkelsen som gjennomføres med bevegelse. Med ultralydscanneren kan vi gi bilder av pasientens innside under bevegelse. Dette gir undersøkelsen en rekke fordeler, da det ikke er all patologi(skader) som vil synes på et bilde tatt når pasienten ligger stille. Bilder tatt under bevegelse gir oss muligheten til å vurdere leddbevegelse og aktivisering av de ulike muskelgruppene.

Kontakt Oss

For timebestilling eller andre henvendelser kan du ringe eller sende e-post.

Telefon: 51 22 84 70
E-post: post@fysioforum.no

Åpningstider:
Hverdager fra 08:00 til 16.00.